Cod Protect Medical - Ambulanță privată

Cod Protect Medical - Ambulanță privată

Data actualizare Actualizat la
22.09.2022
1878
Vizualizări
Trimite mesaj
COD PROTECT MEDICAL este un serviciu de ambulanță privat din Cluj-Napoca care vă oferă:

- Asistență medicală la domiciliu ( Consultații medicale de urgență, recoltare probe biologice, administrare tratament injectabil, efectuare electrocardiogramă (EKG), îngrijirea plăgilor / escarelor, suprimarea firelor de sutură).

- Transport medical pacienți intern / internațional, asistat / neasistat;

- Transport medical externare din spital la domiciliu;

- Transport medical de la domiciliu la unitățile spitalicești, centre de recuperare, cabinet de consultații clinice, analize medicale;

- Transport medical la / de la aeroport, escortă medicală pentru pacienții ce călătoresc și au nevoi speciale;

Angajamentul nostru este de a asigura siguranța și bunăstarea fiecărui pacient care apelează la serviciile noastre. COD PROTECT MEDICAL oferă servicii complexe asigurate de personal calificat format din medici, asistenți medicali și ambulanțieri cu pregătire în urgență prespitalicească și competențe în medicina de urgență. Infrastructura este asigurată de o ambulanță B1/B2 pentru intervenții de urgență și transport medical asistat (medic, asistent și ambulanțier), o ambulanță tip AMD pentru consultații la domiciliu, cu medic și asistent și ambulanțe tip A1/A2 pentru transport neasistat cu scaun sau targa.

Toate ambulanțele sunt dotate în conformitate cu legislația și normele aflate în vigoare. Echipa noastră este formată din persoane profesioniste, punctuale și care respectă pacienții.

Misiunea companiei este de a se dedica 100% fiecărui pacient în parte, cu servicii de calitate, la standarde ridicate.

Cod Protect Medical își tratează pacienții cu respect și ne străduim să acționăm cu promptitudine pentru că uneori fiecare minut contează!

Servicii medicale Cod Protect Medical - Ambulanță privată

CONSULTAȚII MEDICALE DE URGENȚĂ LA DOMICILIU

  Starea de bine a unui pacient care suferă de o afecțiune cronică sau acută este extrem de importantă atât pentru noi, cât și pentru persoana în cauză. De aceea, noi venim în ajutorul pacienților prin consultațiile medicale de urgență la domiciliu.

  Consultația medicală de urgență la domiciliu reprezintă asistența medicală de urgență acordată de compartimentul de consultații și transport sanitar neasistat al serviciilor de ambulanță, atât publice cât și private, cazurilor medicale de urgență care nu pun viața pacientului în pericol imediat și care, cel mai probabil, nu necesită transportul la o unitate sanitară.

  În cadrul consultației medicale de urgență la domiciliu, medicul evaluează starea de sănatate a pacientului, examinându-l clinic și monitorizându-i parametrii fiziologici, stabilește un diagnostic, administrează, dacă este cazul, tratamentul care se impune și face recomandările necesare astfel încat starea pacientului să nu se degradeze, să fie stabilă sau să se amelioreze.

ASISTENȚĂ MEDICALĂ LA EVENIMENTE

  Asistența medicală privată de urgență la evenimente este ansamblul de măsuri diagnostice și terapeutice întreprinse de către personal medical calificat cu scopul de a salva viața unei persoane. Ea este asigurată cu ambulanțe și echipamente proprii fiecărui serviciu de ambulanță privat care respectă normele și standardele minime impuse de către legislația în vigoare. Asistența medicală de urgență poate fi acordată la diferite niveluri de către medici și asistenți medicali cu diferite grade de pregătire.

  Urgența medicală reprezintă accidentarea sau îmbolnăvirea acută, care necesită acordarea primului ajutor calificat și/sau a asistenței medicale de urgență, la unul sau mai multe niveluri de competență, după caz. Ea poate fi urgență cu pericol vital, unde este necesară/sunt necesare una sau mai multe resurse de intervenție, continuând îngrijirile într-un spital sau urgență fără pericol vital, unde îngrijirile pot fi efectuate cu sau fără utilizarea unor resurse prespitalicești. Pacientul critic este o persoană cu funcțiile vitale instabile sau cu afecțiuni care pot avea complicații ireversibile și care necesită intervenție medicală de urgență sau îngrijiri într-o secție de terapie intensivă generală sau specializată.

  Acordarea primului ajutor calificat constă în efectuarea unor acțiuni salvatoare de viață unor persoane care au suferit o accidentare sau îmbolnăvire acută, de către personal medical care a urmat cursuri speciale de formare și care are în dotare echipamentele specifice acestui scop.

  Asistența medicală privată de urgență în faza prespitalicească este asigurată de serviciile private de ambulanță, pe baza unui contract direct cu beneficiarul, cu asiguratorul privat al acestuia sau la solicitarea directă a beneficiarului ori a oricarei alte persoane, cu consimțămantul acestuia. Personalul medical, precum și personalul nemedical care participă la acordarea asistenței medicale private de urgență în faza prespitalicească sunt pregatite în centre de formare acreditate și autorizate de Ministerul Sănătății Publice. Programele de formare prevăd condițiile de certificare a personalului medical, necesitățile de formare continuă și recertificarea acestuia.

  Publicitatea și reclama pentru asistența medicală privată de urgență cu scop comercial vor specifica întotdeauna, în mod clar, că numerele de apel nu sunt gratuite și că serviciile se prestează contra cost.

  (1)Asistența medicală privată de urgență în faza prespitalicească este coordonată la nivelul dispeceratului propriu al furnizorului de servicii de către personal medical cu studii superioare.

  (2) Asistența medicală privată de urgență în faza prespitalicească se organizează pe o zonă stabilită de furnizorul de servicii, cu condiția ca acesta să aibă mijloacele necesare acoperirii zonei respective în timpii prevăzuți pentru serviciile publice pentru diferite categorii de urgență.

  (3) Asistența medicală privată de urgență în faza prespitalicească este asigurată cu ambulanțe și echipamente care respectă normele și standardele minime impuse serviciilor publice de urgență. prespitaliceasca.

TRANSPORTUL MEDICAL ASISTAT SAU NEASISTAT

  Pentru un pacient nedeplasabil, imobilizat total sau parțial este foarte important să știe că poate apela oricând la serviciul nostru de transport medical asistat sau neasistat pentru a ajunge în siguranță și la timp acolo unde are nevoie.

  Printr-un transport efectuat în condiții bune, cu mult menajament și atenție față de pacient, ținând cont de afecțiunea de care suferă acesta, se evită agravarea durerilor și apariția altor complicații, cum ar fi: înrăutățirea stării, producerea unui soc traumatic, transformarea unei fracturi închise într-una deschisă, provocarea de hemoragii etc.

  Transportul cu ambulanța privată se poate efectua de la un spital la altul, de la domiciliu la spital sau la domiciliu după externare, atât în țară cât și în străinătate, de la domiciliu la diverse cabinete medicale, centre de imagistică sau centre de îngrijire, la aeroport etc.

  Pacienții care trebuie transportați sunt cei cu leziuni ale membrelor inferioare, inconștienți, somnolenți, obnubilați, astenici, adinamici, cu tulburări de echilibru, operați, cu insuficiență cardiopulmonară gravă, psihici.

  În funcție de gravitatea afecțiunii, de scopul transportului și de distanță, transportul medical asistat sau neasistat cu ambulanța privată Cod Protect Medical se face cu targa, cu scaunul sau fotoliu rulant. Mijloacele de transport sunt dezinfectate după transportul fiecărui pacient.

  Atât în cazul transportului cu targa cât și cu căruciorul, se explică procedeul așezării pe targă/cărucior și eventual se instruiește pacientul cum poate colabora; dacă pacientul are montată o perfuzie, sonde, se vor lua măsuri de siguranță: sprijinirea / susținerea perfuziei, fixarea sau pensarea sondelor în funcție de durata și condițiile de transport. În caz de vărsături se asigură tavita renală.

  Pacientul va fi așezat cu privirea în direcția mersului (trebuie să vadă unde merge); la urcatul scărilor, brancardierul din urmă va ridica targa până la nivelul orizontal; dacă panta este prea accentuată, se poate duce pacientul, la urcus, cu capul înainte. De asemenea, cand pacientul trebuie supravegheat tot timpul, este mai bine ca acesta să fie dus cu capul înainte, pentru ca, stând față în față cu brancardierul sau cadrul medical care îl însoțește, să poată fi supravegheat.

  Targa va fi așezată și fixată la marginea patului, la nivel cu acesta. Asezarea pacientului pe targă necesită trei persoane: acestea se vor așeza de-a lungul patului de partea tărgii; iși introduc mâinile, cu palma și degetele întinse, sub pacient; prima: susține capul și toracele, sprijinind ceafa pacientului pe antebraț; a doua: sprijină pacientul în regiunea lombară și sub șezut, iar a treia: susține membrele inferioare.

  Prima persoană comandă mișcările; ridică deodată pacientul, iar după ce acesta a fost ridicat, fac un pas înapoi; se așază pacientul pe targă și se acoperă.

  În cazul transportului cu scaunul rulant, dacă bolnavul nu se poate ridica în picioare, este ajutat și așezat în fotoliu de către 2 persoane. Prima persoană aduce bolnavul în poziție șezândă la marginea patului și îl sprijină; a doua persoană aduce fotoliul la marginea patului, în dreptul bolnavului și îi blochează roțile.

  Cele 2 persoane, de o parte și de alta a fotoliului, prind bolnavul cu o mână de sub axilă, iar cu cealaltă regiunea poplitee și îl ridică, așezându-l în fotoliu. O persoană retrage fotoliul, iar cealaltă susține membrele inferioare ale pacientului, așezându-le pe suport.

  Fotoliul este împins din spatele bolnavului, astfel că, în timpul transportului, bolnavul să fie cu fața în direcția mersului și să fie supravegheat de a doua persoană.

  În functie de afecțiune, pacientul poate fi așezat pe targă:

  1. în decubit dorsal: - pacienții cu traumatisme abdominale, cu genunchi flectați; - accidentații constienți, suspecți de fractura a coloanei vertebrale sau a bazinului: se asigură suprafața rigidă (targa Lopata – Scoop Strecher); - leziuni ale membrelor inferioare: sub membrul lezat, se așază o pernă; - leziuni ale membrelor superioare: membrul superior lezat se așază peste toracele pacientului; eventual se fixează cu o eșarfă; - accidentații în stare de șoc cu hemoragie: cu membrele inferioare ridicate;

  2. în pozitie șezând: - pacientii cu traumatisme craniene, constienti si fara semne de soc: mentinuti cu ajutorul pernelor; - leziuni ale gatului: capul va fi flectat, astfel incat regiunea mentoniana sa atinga toracele;

  3. în poziție semișezând: - accidentații toraco-pulmonar; - pacienții cu insuficiențî cardiorespiratorie; - accidentații cu leziuni abdominale (pozitia Fowler), cu genunchii flectați;

  4. în decubit lateral: - pacienții în stare de comă;

  5. în decubit ventral: - cu leziuni ale spatelui sau regiunii fesiere;

  6. în decubit semiventral: -pacienții inconștienți, iar în caz de tulburări de deglutiție sau hipersecreție salivară, în poziție Trendelenburg, pentru a preveni acumularea și aspirarea secrețiilor;

  7. în poziția Trendelenburg, cu înclinare maximă de 10-15°: - accidentații în stare de șoc, în colaps periferic, pentru a asigura un aport mai mare de sânge în organele vitale;

  8. în poziție Trendelenburg inversat, cu înclinare de maximum 10-15s: - accidentații cu fracturi ale bazei craniului;

  Bolnavii psihici agitați se calmează medicamentos și se transportă imobilizați.

TRANSPORTUL CU SCAUNUL RULANT

  Dacă bolnavul nu se poate ridica în picioare, este ajutat și așezat în fotoliu de către 2 persoane. Prima persoană aduce bolnavul în poziție șezândă la marginea patului și îl sprijină; a doua persoană aduce fotoliul la marginea patului, în dreptul bolnavului și îi blochează roțile.

  Cele 2 persoane, de o parte și de alta a fotoliului, prind bolnavul cu o mână de sub axilă, iar cu cealaltă regiunea poplitee și îl ridică, așezându-l în fotoliu. O persoană retrage fotoliul, iar cealaltă susține membrele inferioare ale pacientului, așezându-le pe suport.

  Fotoliul este împins din spatele bolnavului, astfel că, în timpul transportului, bolnavul să fie cu fața în direcția mersului și să fie supravegheat de a doua persoană.
  278863666 105628762134191 1532766622723972743 n

Date de contact: COD PROTECT MEDICAL SRL

 • Telefon: 0757 383 383
  Fax: 0264 977
 • Cartier: Centru
 • Orar: Disponibil 24 ore – 7 zile/saptămână.
 • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • Site web: https://ambulantaprivatacluj.com/
 • Adresa: Bd. 21 Decembrie 1989, nr. 67 Cluj-Napoca