
Monica Cristea - Cabinet Individual de Psihologie

06.10.2022
10785
Vizualizări
Vizualizări
Bine aţi venit la Cabinetul de Psihologie și Psihoterapie, Dr. Psiholog Monica Cristea, din Cluj-Napoca
Uneori, problemele și nemulțumirile cu care oamenii se confruntă în viață sunt dificil de rezolvat pe cont propriu. Faptul că, în calitate de oameni, nu putem decât să fim conștienți de gândurile și sentimentele noastre, este chiar motivul pentru care ajutorul extern, al unui terapeut, poate fi valoros. Este nevoie de ceva sau cineva dincolo de propriile eforturi pentru a examina ceea ce se întâmplă în unele momente ale vieții.
Psihoterapia este benefică atunci când simți o stare de disconfort psihic, tristețe, suferință sau confuzie în ceea ce privește felul în care te gândești la idenitatea ta, la problemele tale, la relațiile cu cei din jurul tău.
Este demonstrat în sute de studii de cercetare bine concepute și structurate de către specialiști că psihoterapia dă rezultate pozitive, obținându-se:
- Relații mai sănătoase și mai fericite;
- Creșterea încrederii și a stimei de sine;
- O mai mare acceptare de sine și auto-iertare;
- Îmbunătățirea exprimării și a gestionării emoțiilor;
- Abilitate sporită de a comunica eficient;
- Capacitatea de a scădea defensivitatea și furia;
- Abilități sporite de coping;
- Abilitatea sporită de a stabili granițele cu ceilalți;
- Îmbunătățirea performanței profesionale;
Pasiunea mea este să văd că prin activitatea mea, pacienți, copii sau adulți, reușesc să obțină schimbări semnificative care duc la dezvoltare, împlinire și la un nivel mai ridicat de bunăstare mentală, emoțională sau spirituală.
Despre mine:

- Membră a Colegiului Psihologilor din România.
- Cu o experiență de mai bine de 20 de ani, implicată în a îmbunătăți viața oamenilor și în a înțelege mai bine comportamentul uman, începând de la copii la vârstnici. Lucrez cu pasiune la rezolvarea problemelor psihologice ale copiilor, adolescenților sau adulților.
- Licențiată în Psihologie și în Psihopedagogie socială.
- Masterat la UMF Cluj – TRATAMENT DE RECUPERARE ÎN PSIHIATRIA COPILULUI.
- Doctorat la UMF Cluj, la catedra de psihiatrie pediatrică, cu tema: PĂRINTELE CO-TERAPEUT ÎN TERAPIA ABA FORMA DE TERAPIE APLICATĂ ÎN CAZUL COPIILOR CU AUTISM.
- Specializări în:
-Psihopedagogie socială
-Psihodramă și tehnici de psihodramă pentru copii
-Psihoterapie de cuplu și familie
-Psihoterapia doliului centrată pe sistemul familial
-Formare în terapia centrată pe emoții EFT
-Consilier în dezvoltare personală
-Tehnici de intervenție în autism ABA, PECS, TEACCH
-Logopedie
Stilul meu terapeutic este centrat pe respect și empatie. Scopul meu este de a vă ajuta să vă ușurați suferința și să deveniți mai conștienți de sentimentele și problemele dumneavoastră, cât și de ceilalți. Cred că fiecare persoană are deja în ea dorința naturală de a crește și asta este ceea ce înseamnă terapie cu mine: dezvoltare personală și găsirea soluțiilor la problemele care vă opresc din evoluție.
A fi psiholog este o știință, dar a fi un psiholog bun este o continuă cercetare cu tine însuți și cu ceilalți pentru a-i putea ajuta eficient
pe cei care au nevoie.
pe cei care au nevoie.
Vino în întâmpinarea copilului tău ca părinte!
Copilăria este cea mai importantă perioadă de formare din toată viața unui om. Este de neprețuit ca în această perioadă copilul să își dezvolte încrederea în sine și curiozitatea de a cunoaște lumea, să își dezvolte personalitatea și abilitatea de a interacționa cu cei din jur.
Experiența unui psihoterapeut pentru copii și adolescenți este binevenită atunci când aceștia au dificultăți de relaționare, de adaptare la mediul școlar sau familial, au suferit o traumă, au probleme de comportament sau când părinții au probleme de a comunica cu copiii lor.
Cu ajutorul diverselor tehnici psihoterapeutice, copii sunt ajutați să se integreze mai bine în familie sau în societate și să-și dezvolte abilitățile de comunicare. În cazul unor evenimente marcante, cum ar fi divorțul sau un deces în familie, sunt susținuti și ajutați să depășească aceste momente.
Vă pot ajuta cu:
- Evaluare psihologică și psihodiagnostic
- Consiliere psihologică, psihoterapie pentru optimizarea şi reechilibrarea comportamentală, afectivă şi cognitivă pentru diferite tulburări emoționale
- Dezvoltare personală
- Logopedie
- Evaluări prin sistem psihometric MindMi
Intervenție în:
-Tulburări de personalitate
-Anxietate, depresie, singurătate, stres, agresivitate
-Fobii
-Enurezis
-Atacuri de panică
-Hiperkinezie, deficit de atenție - ADHD
-Tulburări de comportament și limbaj
-Probleme de adaptabilitate socială sau școlară
-Probleme de comunicare
-Probleme de alimentație
-Pierdere, separare, tristețe, traume
-Tulburări pervazive de dezvoltare - autism, cu specializări în tehnicile ABA, TEACH, PECS
La adolescenți apar dificultăți și factori de influență specifici, la care se poate interveni și ameliora:
- Influența prietenilor
- Influența familiei
- Lupta pentru propria independență
- Dorința afirmării de sine și a diferențierii de ceilalți
- Relațiile intime și relațiile de prietenie cu sexul opus
- Tentația alcoolului, țigărilor sau drogurilor
Psihoterapie individuală
Multe persoane caută să evite durerea problemelor lor, spunându-și: „Această problemă mi-a fost cauzată de alți oameni, în diferite circumstanțe sociale, prin urmare depinde de alți oameni sau de societate să-mi rezolve problemele. În realitate, nu este problema mea personală.”
O mare greșeală este aceea de a aștepta pasiv vindecarea, rezolvarea, alinarea imediată și totală!
- În consiliere și psihoterapie individuală, lucrăm împreună pentru a înțelege în profunzime „care este problema” și, tot împreună, punem la punct un plan de tratament sau de intervenție. Treptat, îți formezi abilitatea de a lucra și individual și poți continua în paralel dezvoltarea personală prin temele de acasă. Urmează apoi un plan de menținere și consolidare a rezultatelor obținute.
- Folosesc forme de comunicare specifice – conversația terapeutică, sugestia, persuasiunea, tehnici de psihodramă, hipnoza sau exprimare artistică. Alături de mine, înveți să abordezi situațiile dificile, examinandu-le din altă perspectivă, vei căuta să înțeleagi cauzele problemei, să faci față emoțiilor dureroase.
- Ca terapeut calificat, aduc ani de experiență lucrând cu oameni care se confruntă cu o gamă largă de dificultăți. Identificăm unde te simți blocat și ce ai vrea să faci diferit.
Sunt aici pentru a te asculta, pentru a a-ți oferi puncte de vedere pe care nu le-ai găsit ori nu le-ai abordat, pentru a te încuraja să îți depășești temerile, mai mult sau mai puțin conștient.
Psihoterapie de familie
Psihoterapia de familie se focusează pe relația de familie și privește adulții din poziția de părinți. Se adresează tuturor membrilor care compun respectiva familie: îi implică pe partenerii de cuplu, pe copiii acestora și, eventual, îi poate implica și pe alți membri ai familiei extinse. Psihoterapia de familie are ca scop reducerea stresului și a conflictului dintre membrii familiei prin îmbunătățirea relațiilor și a comunicării între aceștia.
De foarte multe ori, problemele psihice ale unei persoane își au radăcinile în mediul familial, iar problemele unei persoane pot aduce suferință și celorlalți membri ai familiei. Pentru rezolvarea acestora, este necesar să se intervină asupra întregii familii, pentru corectarea și echilibrarea relațiilor disfuncționale.
Vă pot ajuta în cazuri de:
- Neînțelegeri între părinți și copii sau rude;
- Comunicarea deficitară între membrii familiei, cu copiii adolescenți;
- Probleme psihice sau dizabilități ale unui membru al familiei;
- Perioade de criză: deces, boală gravă a unui membru al familiei, pierderea locului de muncă, dependențe (substante toxice, jocuri de noroc și altele)
- Separarea cuplului, divorț;
- Orice probleme care afectează unul sau mai mulți membri ai familiei;
Psihoterapie de cuplu
Psihoterapia de cuplu este o ramură a psihoterapiei de familie și are ca obiectiv o mai bună înțelegere de sine, a partenerului și a relației în care sunt implicați cei doi, indiferent dacă sunt căsătorți sau nu. Se axează atât pe experiențele individuale ale celor doi, cât și pe comunicarea dintre ei. Scopul acestui tip de terapie este ca partenerii să se raporteze mai bine unul la celălalt, astfel încât fiecare să aibă de câștigat și să învețe abilități pentru a relaționa mai bine și pentru a se dezvolta împreună.
Vă pot ajuta în probleme de:
- Disfuncţionalități de comunicare;
- Reducerea conflictului;
- Probleme de gelozie;
- Probleme de implicare în relație;
- Compatibilitate pre-maritală;
- Îmbunătățirea intimității;
- Infidelitate;
- Probleme legate de apariția unui copil;
Logopedie
Prin tehnici de logopedie se pot corecta sau elimina tulburări sau defecte de limbaj. În funcție de diferitele diagnostice logopedice, dar și a particularităților individuale și de vârstă, se stabilesc metodele și tehnicile de intervenție corespunzătoare.
Terapia logopedică se recomandă să se înceapă la copii după vârsta de 4 ani, nu este limitată ca vârstă. Dacă la copil se observă întârzieri în dezvoltarea limbajului conform vârstei, la recomandarea unui specialist, se poate începe și înainte de vârsta de 4 ani.
Logopedia prin tehnicile de respirație și exercițiile specifice de dezvoltare a aparatului fonoarticulator ajută mult și în recuperarea limbajului în urma unui accident vascular cerebral (AVC) sau în alte situații traumatizante.
Nu așteptați, aceste probleme se pot agrava și au influență negativă asupra dezvoltării normale a copilului!
Nici ca adult nu este târziu să vă corectați unele deficiențe de vorbire. Rezolvarea acestor deficiențe vă va ajuta la creșterea încrederii și a stimei de sine, la performanțe profesionale, la dezvoltarea relațiilor sociale.
Evaluarea prin sistem psihometric MindMi
Este unul dintre modurile de evaluare psihologică avansate, documentat științific, pentru generarea rapoartelor de:
- Personalitate
- Potențial aptitudinal
- Compatibilitate de grup
- Compatibilitate interpersonală
- Dominanța cerebrală
- Potențial al inteligenței emoționale
- Potențial al inteligenței cognitive
Rapoartele sunt de maximă utilitate, în principal, în 3 mari domenii:
- Psihologie clinică, Psihoterapie și Consiliere pentru setarea direcțiilor în programele de intervenție.
- Resurse umane, în activitățile de recrutare, alocare personal în departamente pe bază de compatibilități, abilități și personalități, evalurea și determinarea necesarului de programe de training.
- Orientare școlară și profesională, în special la copii și adolescenți, pe bază de aptitudini, înclinații și abilități.
Servicii medicale Monica Cristea - Cabinet Individual de Psihologie
- Consiliere și psihoterapie individuală pentru copii, adolescenți și adulți
- Psihoterapie de cuplu și familie
- Psihoterapie de grup
- Psihodrama individuală și de grup
- Logopedie pentru copii și adulți
- Intervenție în autism
- Evaluare Psihologică cognitiv-comportamentală, pe nivele de vârstă
- Evaluări pentru comisii
- Evaluări în sistem psihometric MindMi
- Training de comunicare
- Dezvoltare personală
- Consiliere și psihoterapie on-line
Date de contact: Dr. Psih. Cristea Monica
- Telefon: 0740 183 746
Fax: Nespecificat - Cartier: Centru
- Orar:
- Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
- Luni - Vineri: 10:00 - 18:00
- Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
- Site web: https://psiholog-cluj-mc.ro/
- Adresa:
- Str. George Barițiu, Nr. 22, Ap. 2, Cluj-Napoca