LIPOLINE - reconstructie tumori - excizie tumori - tumori piele - tumori cutanate

LIPOLINE - reconstructie tumori - excizie tumori - tumori piele - tumori cutanate

Data actualizare Actualizat la
16.06.2011
12843
Vizualizări
Trimite mesaj
Lipoline Cluj va ofera servicii de chirurgie: reconstructie tumori, excizie tumori, pentru tumori cutanate - tumori piele. Aceste tumori cutanate sunt formatiuni aflate pe piele ce au aparut fie de la nastere, fie dobandite pe parcursul vietii. Acestea din urma sunt, in marea lor majoritate, necanceroase.

Tratamentul acestor tumori pe piele se realizeaza in functie de natura lor (tumori benigne sau tumori maligne), pecum si in functie de marimea acestora. Rezultatul analizelor tumorii reiese in urma examenului histologic. De obicei, tumorile care sunt necanceroase si au in diametru 1 cm sau mai mic de atat, pot fi operate prin excizie directa cu bisturiul, iar tratarea suprafetei respective se face cu laserul cu CO2.

Daca tumora este mai mare de atat ori este amplasata in zone sensibile (nas sau pleoape), in care vindecarea prin cicatrizare secundara nu este recomandata, extirparea tumorii cutanate se face prin sutura plagii, prin utilizarea de lambouri din vecinatate sau grefa de piele.
 
Boala Dupuytren

Aceasta boala apare din cauza factorului ereditar, aceasta se poate observa prin frecventa aparitiei sale in Europa de nord, la mai multi membri ai familiei. Boala Dupuytren se manifesta prin ingrosarea tesutului dintre piele si tendoane, numit fascie. Aceasta ingrosare mai poate aparea si din cauza: consumului de alcool, a fumatului, diabetului zaharat, precum si din cauza tratamentului medicamentos pentru epilepsie. De asemenea, nu se stie daca utilizarea masinilor ce vibreaza, cum este picamarul, are vreo legatura cu boala Dupuytren. Totusi, formele severe ale bolii pot fi tratate chirurgical, dar cu toate acestea, boala poate reaparea.

Simptome - Boala Dupuytren nu provoaca dureri, insa primele simptome sunt:

 • Gradul I: aparitia unui nodul mic, ce poate fi vizibil ori simtit, situat la baza degetelor ori la nivelul palmelor, incepand sa traga unul sau mai multe degete catre palma.
 • Gradul II: scobitura, situata la nivelul palmei - atunci cand tesutul afectat aflat intre piele si tendoane incepe sa traga de piele
 • Gradul III: apare un cordon fibros ce trage degetele catre palma, iar acest cordon poarta denumirea de contractura Dupuytren.
 • Gradul IV: in acest stadiu amplasarea palmei pe o zona plana este imposibila, asa cum este masa. Din cauza acestei boli, sunt afectate activitatile zilnice, asa cum este activitate de ridicare a unor obiecte cu mana (utilizarea cutitului), purtarea de manusi pe maini sau chiar spalarea mainilor.
In multe cazuri, boala are un progres lent si apare, de obicei, dupa varsta de 50 de ani. In 40% din cazuri, boala Dupuytren poate aparea la ambele maini, de multe ori afectand degetul inelar. Aceasta boala se poate trata fie chirurgical, fie folosind alte metode cum ar fi kinetoterapia pentru a mentine mobilitatea, diverse instructiuni benefice pentru intinderea degetelor sau utilizarea de diverse obiecte sau echipamente speciale. De asemenea, fizioterapia reprezinta primul pas in recupararea postchirurgicala. 

Servicii medicale LIPOLINE - reconstructie tumori - excizie tumori - tumori piele - tumori cutanate

Servicii Lipoline Cluj:

 • reconstructie tumori
 • excizie tumori
 • stergere alunite 
 • tratare boala Dupuytren

Date de contact: Lipoline

 • Telefon: 0264.353.566, 0743.55LIPO, 0743.555.476
  Fax: 0264.353.566
 • Cartier: Grigorescu
 • Orar: Nespecificat
 • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • Site web: http://www.chirurgieesteticacluj.ro/clinica/chirurgicale-cu-radiofrecventa/stergere-alunite-si-exciz
 • Adresa:
  • str. Donath, nr. 8, Cluj-Napoca, jud. Cluj