LIPOLINE - ginecologie - refacere tonus vaginal - rejuvenare vaginala

LIPOLINE - ginecologie - refacere tonus vaginal - rejuvenare vaginala

Data actualizare Actualizat la
17.03.2010
6680
Vizualizări
Trimite mesaj
Nasterea uni copil ne da sens vietii si ne trezeste un sentiment de iubire – dragostea mamei fata de copil. O proaspata mamica este coplesita de micul print sau mica printesa, astfel incat, uneori, nu acorda prea multa atentie schimbarilor din organismul ei.
Modificarile hormonale sunt fiziologic reversibile, cele de greutate - sunt ameliorate cu mai mult sau mai putin efort. Modificarile despre care aproape nimeni nu vorbeste, dar toata lumea stie ca exista, sunt cele de sphincter urinar extern si de tonus vaginal. Doar putine dintre femeile cu aceste probleme se adreseaza medicului specialist. In cazul incontinentei urinare - medicului urolog, iar in cazul tonusului vaginal scazut – medicului ginecolog sau chirurgului plastician.
Cu ocazia procesului de nastere fiziologica are loc expandarea considerabila a peretilor vaginali pentru a facilita prezentarea fatului. Retractia tesutului muscular si conjunctiv de la nivelul planseului perineului (acest planseu sustine organele aparatului genito-urinar intern) se retracta, uneori, insuficient. Gradul de refacere a tonusului vaginal depinde de mai multi factori interni: tonusul muscular existent in perioada precedenta sarcinii si de cantitatea de tesut conjunctiv din organismul mamei. Acesta din urma factor este invers proportional cu varsta: cu cat este mai in varsta mama, cu atat e mai mare probabilitatea de persistent a tonusului vaginal scazut chiar si la 6-8 luni dupa nastere.
Exista trei mari categorii de tratament in acest caz.
   1. Metoda neinvaziva: exercitiile Kegel – contractarea si relaxarea succesiva a musculaturii perineului in serii de a cate 10 exercitii de 3 ori pe zi.
   2. Metoda chirurgicala de rezectie partiala si sutura.
   3. O metoda moderna, minim-invaziva de tratament a tonusului vaginal scazut – aplicarea RadfioFrecventei.
Aceasta metoda se aplica pacientelor care deja au efectuat, fara efectul scontat, exercitii de antrenare a musculaturii perineului la, cel putin, un an postpartum. Tratamentul se poate aplica si la mai multi ani dupa nasterea copilului. Interventia are loc in anestezie locala, efectuata la aproximativ 20 min dupa aplicarea unui gel anestezic la nivelul mucoasei vaginale. Se aplica in puncte atent selectionate o anumita doza de energie a undelor de inalta frecventa pentru a contracta colagenul de la nivelul peretilor vaginali si pentru a le reda elasticitatea acestora. Interventia dureaza aproximativ 20 min. Dupa inca 30 de minute de supraveghere la pat - pacienta poate pleca acasa. Va urma o perioada de aproximativ o saptamana cu inflamatie locala si usor discomfort, dar ingrijirile postinterventie la domiciliu sunt simplu de efectuat, iar pacienta isi poate relua activitatea cotidiana incepand din ziua urmatoare. Contactul sexual este contraindicat timp de 10-14 zile. Indicatiile exacte sunt prescrise de catre medic cu ocazia vizitelor la clinica din perioada de recuperare.
La aproximativ o luna dupa tratament apare rezultatul scontat si se decide de comun acord daca mai este indicata inca o sedinta pentru rejuvenarea peretilor vaginali. De obicei, in cazul hipotoniilor vaginale de grad mediu, este suficienta o singura sedinta. De notat este faptul ca efectul de contractare a vaginului se va imbunatati treptat pe parcursul urmatoarelor sase luni prin mecanismul autogen (propriu corpului) de formare a unei noi retele de colagen care reda elasticitatea vaginului de pana la nastere si chiar mai accentuat.
Astfel, viitoarele mamici nu ar mai trebui sa opteze pentru o nasterea nefiziologica precum este cea prin sectiune Caesariana doar pentru a evita relaxarea (“largire”) peretilor vaginali. Daca apare, aceasta problema poate fi usor rezolvata prin 1-2 sedinte de tratament minim invaziv cu unde de inalta frecventa.

Servicii medicale LIPOLINE - ginecologie - refacere tonus vaginal - rejuvenare vaginala

SERVICII MEDICALE:
 • refacerea tonusului vaginal
 • vaginoplastie

Date de contact: SC Lipoline SRL

 • Telefon: 0264.353.566, 0743.55LIPO; 0743.555.476
  Fax: 0264.353.566
 • Cartier: Grigorescu
 • Orar:
  • str. Donath, nr. 8, Cluj-Napoca
 • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • Site web:
 • Adresa: Nespecificat