Psiholog Dr. Cristea Monica - Cabinet psihoterapie

Psiholog Dr. Cristea Monica - Cabinet psihoterapie

Actualizat la
17.10.2017
4686
Vizualizări
Telefoane
 • Telefon:
  0744 629 739
Trimite Mesaj
Cabinetul de Psihoterapie al D-nei Psiholog Dr. Cristea Monica din cadrul Asociației Atthis (Asociația Tuturor Tinerilor Hiper Interesați de Schimbare) ajută copiii și adolescenții să depășească problemele de familie, cele legate de școală, de comunicare sau integrare.

Psiholog Dr. Cristea Monica – cu specializări în Psihoterapie cognitivă comportamentală, Psihopedagogie socială și în Psihodramă, membră a Colegiului Psihologilor din România, intervine și sprijină  persoanele care prezintă tulburări de personalitate, de conduită, de dezvoltare globală (pervasive), tulburări emoționale, nevrotice sau de interiorizare, tulburarea aptitudinilor școlare, întârziere mintală (ușoară, moderată, severă), tulburări de alimenție, tulburări de identitate sexuală, tulburări de învățare, depresie, crize de furie, enurezis, anxietate de separare și alte probleme ale copilăriei și adolescenței.cristea-monica-atthis

Te simți fără valoare din cauza a ceea ce s-a petrecut?

Dacă lăsăm nedreptățile să ne controleze viața, noi înșine suntem responsabili de această alegere. Dar dacă alegem să fim responsabili ne putem schimba. Primul pas în această direcție este să recunoști că esti furios, iar acest pas pare a fi pentru unii cel mai dificil.

Din experiența câștigată în activitatea de până acum reiese faptul că oamenii care reușesc cu succes să parcurgă etapele procesului terapeutic reduc sau chiar elimină gândurile, sentimentele și comportamentele negative din viața lor.

Anii copilăriei sunt esențiali în dezvoltarea personalității și a comportamentului unui copil. Acesta nu posedă nici un fel de cunoaștințe despre ceea ce aude și vede. Iar atunci cand unul dintre membrii familiei este blocat într-un mod de învinovățire, se creeaza probleme emoționale și fizice în randul celor dragi lui și nu numai. Relaxarea, controlul asupra propriilor gânduri pot fi utilizate ca măsuri terapeutice.

Propriile noastre gânduri sunt cauza fundamentală a emoțiilor de mânie, dar atunci când învățăm să recunoaștem gândurile care conduc la accese de furie putem pune capăt sentimentelor de mânie.

Prin terapia comunicării se realizează:
 • Promovarea membrilor – individual
 • Optimizarea relațiilor interpersonale
 • Ajutarea oamenilor să vorbească deschis
 • Sprijinirea celor care par reticenți
 • Îmbunătățirea procesului interacțiunii lor

 
În tot acest proces, rolul terapeutului este acela al unui dirijor, modelul familiei fiind cel al unui grup demografic. Fiecare membru al grupului are ceva de spus, trebuie deci încurajați să se deschidă  și să-și exprime punctele de vedere. 


Orice părinte își dorește să aibă un copil inteligent, sociabil, necomplexat, cu o bună imagine de sine. Tocmai părinții sunt principalii responsabili de formarea noastră ca și indivizi. Problemele complexe apar în momentul în care intervin discrepanțe mari între aptitudinile pe care părinții cred că le au copiii și cele reale, între sperantele lor și posibilitățile noastre. Toate aceste discrepanțe sunt cauze ale apariției complexelor și angoaselor, ale interiorizării unor sentimente și exteriorizării unor comportamente ce pot declanșa frustrarea, neadaptarea, teama de responsabilitate sau gândirea de tip fatalist.

Prin activitățile tematice, atât copiii, cât și părinții pot depăși dificultățile de comunicare și disciplinare, iar problemele dintre  copil, părinte și școală pot fi mediate, găsindu-se cele mai potrivite soluții.

Cu ajutorul diverselor activități, copii sunt ajutați să se integreze mai bine în societate și să-și dezvolte  abilitățile de comunicare. În cazul unor evenimente marcante cum ar fi divorțul sau un deces în familie, persoanele afectate sunt susținute și ajutate să depășească aceste momente.

În cadrul grupurilor de autocunoaștere și dezvoltare personală care sunt organizate, atât cu copiii, cât și cu părinții acestora, au la bază diverse teme precum cunoaștere și autocunoaștere, centrarea pe relațiile afective și dezvoltarea empatiei, abilitatea de comunicare cu părinții/copiii, organizarea comportamentului rezolutiv-creativ în grup, trăirea unei experiențe comune etc. Persoanele participante se simt în siguranță, trăiesc sentimentul acceptării necondiționate și pe cel al încrederii și al confidețialității. Acest interes pentru propria interioritate psihică se face simțită încă de la vârsta de 8-9 ani când copilul este preocupat de gândurile, emoțiile și sentimentele sale. Copiii și nu numai, își deblochează spontan propriile resurse, le conștientizează și devin astfel propriii constructori ai personalității lor. Trăirea unei stări afective pozitive, sentimentul unității cu ceilalți membri ai grupului dezvoltă curiozitatea și dorința de implicare în trăirea unei noi experiențe și mai ales, deprinderea de autoanaliză. 
 

Servicii medicale Psiholog Dr. Cristea Monica - Cabinet psihoterapie

 • Promovarea unor activități de psiholterapie pentru optimizarea şi reechilibrarea comportamentală, afectivă şi cognitivă a persoanelor cu diferite tulburări emoționale
 •  Desfășurarea de activități de dezvoltare personală
 • Organizarea de cursuri pentru dezvoltare personală pentru diferite categorii sociale, atât pentru adulți, cât si pentru copii, în vederea oferirii de suport social pentru optimizarea și echilibrarea persoanei la nivel emoțional, cognitiv și comportamental;
 • Promovarea și acordarea intervenției psihologice pentru promovarea stării de sănătate mentală, a persoanei, fie ea adult sau copil;
 • Suport psihoterapeutic pentru copii cu nevoi speciale (spre exemplu prin oferirea terapiei individuale pentru copii diagnosticați cu tulburare din spectrul autist)
 • Organizarea unor grupuri de suport, pentru persoane aflate în dificultate (familie monoparentală, divorț, boală, etc);
 • Combaterea mentalitatilor si deprinderilor ce actioneaza negativ asupra dezvoltarii armonioase a tinerilor , practicile antisociale, autoizolarea, excluderea sociala;
 • Dezvoltarea de programe de informare a populaţiei
 • Realizarea de materiale de informare și prezentare şi facilitarea distribuirii lor către publicul larg pe toate canalele media
 • Desfășurarea de activitați editoriale (pliante, reviste, pagini WEB, etc.)
 • Atragerea de voluntari pentru campanii de promovare, informare şi pentru alte activităţi menite să ducă la realizarea scopului propus.

Date de contact: Dr. Cristea Monica - psihoterapie

 • Telefon: 0744 629 739
  Fax: Nespecificat
 • Cartier: Centru
 • Orar:
  • Luni - Vineri- 10:00 - 18:00
 • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • Adresa WEB: http://www.atthis.ro/
 • Adresa:
  • Str. Gheorghe Șincai, Nr. 16, Ap. 3, Cluj-Napoca