CONFIDENS ART - Cabinet stomatologic Dr. Delia Greta si Dr. Iulia Maniu

CONFIDENS ART - Cabinet stomatologic Dr. Delia Greta si Dr. Iulia Maniu

Actualizat la
13.04.2016
6860
Vizualizări
Telefoane
 • Telefon:
  0745 373 828 - Dr. Delia Greta; 0742 025 602 - Dr. Iulia Maniu; 0364 882 609
Trimite Mesaj
APARATURA DE ULTIMA GENERATIE INTR-UN CABINET STOMATOLOGIC ULTRAMODERN DESCHIS CU FONDURI EUROPENE!

Cabinetul stomatologic CONFIDENS ART va intampina cu aparatura de ultima generatie, un ambient placut si personal cu experienta in stomatologie generala, endodontie si ortodontie. Dr. Delia Greta - specializata in endodontie si Dr. Iulia Maniu - stomatologie generala - va asigura consultatii amanuntite si tratamente eficiente pentru orice problema dentara, oferindu-va un zambet de invidiat. Situat in Floresti, pe strada Florilor, nr. 192A, cabinetul a fost infiintat cu fonduri europene si este echipat complet, pentru a oferi pacientilor o experienta lipsita de durere si un zambet sanatos.

cabinet-stomatologic-confidens-art

Deschis din 2012, cabinetul ofera toata gama de servicii stomatologice: endodontie, terapie, protetica dentara (inclusiv protetica pe implante si fatete dentare), ortodontie. Cabinetul esta dotat cu microscop dentar pentru realizarea minutioasa a tratamentelor endodontice.

Tratamente endodontice de specialitate!

Endodontia este stiinta care se ocupa cu prevenirea si tratarea infectiilor care apar la nivelul radacinilor dentare. Spatiul endodontic reprezinta zona din interiorul radacinii unui dinte care contine tesut pulpar (“nervul dintelui”) si vase de sange.

Cand este necesar un tratament endodontic?

Tratamentul endodontic este necesar cand pulpa dentara este afectata (inflamata sau infectata). Cauzele care pot duce la apariţia afectiunii pulpare sunt variate.
Daca inflamatia / infectia pulpara ramane netratata, se va extinde spre osul maxilar si tesuturile moi din jurul dintelui.
Se indică tratament endodontic in urmatoarele situatii:

 • Endodontie sensibilitate prelungita la rece/cald
 • sensibilitate la masticatie/atingere
 • dinte care si-a schimbat culoarea
 • durere spontana, de intensitate crescuta
 • durere la un dinte care a mai fost tratat endodontic- (medicul specialist poate aprecia, pe baza unor date diagnostice necesitatea reinterventiei)
 • prezenţa unui abces dentar sau a altor complicatii periapicale, vizibile radiologic
 • pierdere osoasa (vizibila doar in urma unui examen radiologic)

Exista situatii in care dintii, desi nu dor, sau nu prezinta alte semne de suferinta acuzate de pacient, necesita totusi tratament endodontic. Medicul specialist este cel care poate aprecia oportunitatea interventiei endodontice.

Care sunt cauzele care duc la infecţia pulpei dintelui?

Pulpa dentara se gaseste in interiorul dintelui ( la nivelul cavitatii pulpare) si este protejata de catre tesuturile dure ale dintelui ( smalt, dentina, cement). Prin distrugerea acestora ( carii dentare, traumatisme), bacteriile din saliva patrund in spatiul din interiorul dintelui si inflameaza ireversibil pulpa dentara. Dupa moartea pulpei, bacteriile se inmultesc la acest nivel si vor depasi spatiul din interiorul dintelui, ajungand , in timp, la nivelul osului maxilar inconjurator si a tesuturilor moi din jurul dintelui. Exista si alte situatii de imbolnavire a tesutului pulpar (de exemplu in traumatisme, care nu afecteaza integritatea dintelui, dar genereaza mortificarea pulpei).

Ce presupune tratamentul endodontic?

Tratamentul endodontic are scopul de a salva de la extractie si de a menţine un dinte a carui pulpa este inflamata sau necrozata si de a trata sau preveni extinderea infectiei si a inflamatiei la nivelul tesuturilor de vecinatate (oase maxilare, tesuturi moi). Aceasta se realizeaza prin înlaturarea tesuturilor pulpare afectate din interiorul dintelui, dezinfectia si sigilarea spatiului endodontic cu materiale biocompatibile care sa impiedice reinfectia.

Este dureros un tratament endodontic?

Toate tratamentele endodontice, indiferent de diagnostic (chiar daca pulpa este deja moarta), sunt efectuate sub anestezie locala. Astfel este asigurat atat confortul pacientului cat si al medicului. Dintele tratat este total izolat de gura pacientului cu ajutorul sistemului de diga. Astfel este inlaturat riscul aspirarii sau inghitirii unor instrumente sau materiale straine. Totodata, solutiile utilizate pentru pentru spalarea si dezinfectarea canalelor radiculare nu vor ajunge in cavitatea bucala.
Intre sedintele de tratament si o perioada scurta dupa finalizarea acestuia poate sa apara o jena moderata sau chiar durere de intensitate medie (spontana sau la presiune pe dinte). Doar in aceasta situatie, pentru confortul pacientului, se administreaza analgezice si antiinflamatoare usoare, in scopul controlarii durerii. Antibiotice si analgezice mai puternice nu sunt prescrise in mod uzual, ci doar in situatii speciale.
Chiar daca nu doare, dintele tratat endodontic, nerestaurat coronar este fragil si predispus fracturilor, de aceea este contraindicata masticatia pe acesta pana nu se finalizeaza tratamentul restaurativ.
Dupa finalizarea tratamentului endodontic si disparitia simptomatologiei dureroase, pentru ca dintele sa devina funcţional si estetic, este necesara o restaurare coronara a dintelui tratat (obturatie, coroana de acoperire etc.). Tratamentul restaurativ de durata trebuie efectuat in maxim o luna de la finalizarea tratamentului endodontic. In caz contrar exista riscul reinfectarii canalelor tratate sau fracturarii radacinii si coroanei, ceea ce poate duce la compromiterea definitiva a dintelui si la extractia sa.
In general , dintii tratati endodontic vor fi restaurati prin acoperirea de o coroana de acoperire sau cu un material de obturatie coronara. Adesea este necesara fixarea unor pivoti de fibra de sticla sau metalici , in scopul cresterii rezistentei.

Cat timp rezista un dinte restaurat?

Dinţii tratati si restaurati corect pot rezista o viata, cu ingrijirea adecvata. De asemenea, ei pot constitui dinti ancora sau stalpi pentru lucrari protetice viitoare (situatie apreciata de medicul specialist). La cel mai mic semn de afectare coronara ( fractura obturatiei, a coroanei, aparitia unei fisuri, fracturi sau carii dentare) pacientul trebuie sa se prezinte la medic pentru refacerea/inlocuirea acesteia. O igiena orala buna si controalele dentare de rutina pot preveni evolutia nefavorabila.

In materie de estetica dentara, puteti apela la serviciile de albire a dintilor asigurate de cabinet si efectuate cu sistemul de albire “ BEYOND™ COMMAND™ Power Whitening Accelerator” pentru rezultate rapide si de durata.
La CONFIDENS ART atat cei mari cat si cei mici beneficiaza de consultatii stomatologice si tratamente complete. Cabinetul ofera si servicii de stomatologie pediatrica, asigurand prin controale de rutina si consiliere o buna educatie dentara pentru copii.

Echipa CONFIDENS ART:

 • Dr. Delia Greta - medic rezident, specialitate endodontie, absolvent UMF Iuliu Hatieganu, promotia 2007
 • Dr. Iulia Maniu - medic, stomatologie generala si endodontie, absolvent UMF Iuliu Hatieganu, promotia 2007

Servicii medicale CONFIDENS ART - Cabinet stomatologic Dr. Delia Greta si Dr. Iulia Maniu

 • STOMATOLOGIE GENERALA (fara chirurgie)
 • ENDODONTIE
 • TERAPIE DENTARA
 • PROFILAXIE
 • PROTETICA
 • ESTETICA DENTARA
 • ORTODONTIE
 • STOMATOLOGIE PEDIATRICA

Date de contact: SC Confidens Art SRL

 • Telefon: 0745 373 828 - Dr. Delia Greta; 0742 025 602 - Dr. Iulia Maniu; 0364 882 609
  Fax: Nespecificat
 • Cartier: Floresti
 • Orar:
  • LUNI - JOI: 12.00 - 20.00
  • VINERI: 9.00 - 17.00
 • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • Adresa WEB: http://confidensart.ro/
 • Adresa:
  • Str. Florilor, nr. 192A, Floresti, jud. Cluj

  View Confidens Art in a larger map