Psiholog Dr. Cristea Monica - Cabinet psihoterapie

Psiholog Dr. Cristea Monica - Cabinet psihoterapie

Actualizat la
19.10.2016
3471
Vizualizări
Telefoane
 • Telefon:
  0744 629 739
Trimite Mesaj
La cabinetul de psihoterapie al D-nei Psiholog Dr. Cristea Monica din cadrul Asociatiei Atthis (Asociatia Tuturor Tinerilor Hiper Interesati de Schimbare), copiii  si adolescentii sunt ajutati sa depaseasca problemele familiale, problemele scolare, de integrare sau de comunicare.

cristea-monica-atthis
Psiholog Dr. Cristea Monica – cu specializari in Psihoterapie cognitiva comportamentala, Psihopedagogie sociala si in Psihodrama - membra a Colegiului Psihologilor din Romania - intervine si sprijina  persoanele care prezinta tulburari de personalitate, de conduita, de dezvoltare globala (pervasive), tulburari emotionale, nevrotice sau de interiorizare, tulburarea aptitudinilor scolare, intarziere mintala (usoara, moderata, severa), tulburari de alimentare, tulburari de identitate sexuala, tulburari de invatare, depresie, crize de furie, enurezis, anxietate de separare si alte probleme ale  copilariei si adolescentei.

Te  simti fara valoare din cauza a ceea ce s-a petrecut?


Daca lasam nedreptatile sa ne controleze viata, noi insine suntem responsabili de aceasta alegere. Daca suntem responsabili ne putem schimba. Primul pas este sa recunosti ca esti furios si in mod surprinzator pentru unii, acesta poate fi cel mai dificil pas.

Din activitatea si experienta mea de pana acum reiese faptul ca atunci cand oamenii parcurg cu succes etapele procesului terapeutic ei reduc si chiar elimina  sentimentele, gandurile si comportamentele negative din viata lor.
Anii copilariei sunt esentiali pentru dezvoltarea personalitatii si a comportamentului. Un copil nu poseda nici un fel de cunoastere despre ceea ce aude si vede. Atunci cand unul dintre membrii familiei este blocat intr-un mod de invinovatire creeaza probleme emotionale si fizice in randul celor dragi lui si nu numai. Relaxarea , controlul asupra propriilor ganduri pot fi utilizate ca masuri terapeutice.

Gandurile noastre sunt cauza fundamentala a emotiilor noastre de manie , atunci cand invatam sa recunoastem gandurile care conduc la accese de furie putem pune capat sentimentelor de manie.

Prin terapia comunicarii se realizeaza :
 • Promovarea membrilor – individual
 • Optimizarea relatiilor interpersonale
 • Ajutarea oamenilor sa vorbeasca deschis
 • Sprijinirea celor care par reticenti
 • Imbunatatirea procesului interactiunii lor
Rolul terapeutului este acela al unui dirijor de proces, modelul familiei fiind cel al unui grup democratic. Toti membrii grupului au ceva de spus, trebuie ajutati si incurajati sa se deschida si sa-si exprime punctele de vedere.
Orice parinte isi doreste sa aiba un copil inteligent, sociabil, necomplexat cu o buna imagine de sine. Parintii sunt principalii responsabili de formarea noastra ca indivizi . Problemele complexe apar in momentul in care intervin discrepante mari intre aptitudinile pe care parintii cred ca le au copiii si cele reale, intre sperantele lor si posibilitatile noastre. Toate aceste discrepante sun cauze ale aparitiei complexelor si angoaselor, ale interiorizarii unor sentimente si exteriorizarii unor comportamente ce pot declansa frustrarea, neadaptarea, teama de responsabilitate sau gandirea de tip fatalist.
Prin activitatile tematice, copiii si parintii pot depasi dificultatile de comunicare si disciplinare, iar problemele dintre  copil, parinte si scoala pot fi mediate, gasindu-se cele mai potrivite solutii.

Copiii  sunt ajutati, prin diverse activitati, sa se integreze mai bine in societate si sa-si dezvolte  abilitatile de comunicare. In cazul unor evenimente marcante cum ar fi divortul sau un deces in familie, persoanele afectate sunt sustinute si ajutate sa depaseasca aceste momente.

In cadrul grupurilor de autocunoastere si dezvoltare personala pe care le organizez atat cu copiii cat si cu parintii acestora, pe diverse teme (cunoastere si autocunoastere, centrarea pe relatiile afective si dezvoltarea empatiei, abilitatea de comunicare cu parintii/copiii, organizarea comportamentului rezolutiv-creativ in grup, trairea unei experiente comune etc.) persoanele participante se simt in siguranta, traiesc sentimentul acceptarii neconditionate si pe cel al increderii si al confidetialitatii. Acest interes pentru propria interieoritate psihica se face simtita inca de la varsta de 8-9 ani cand copilul este preocupat de gandurile, emotiile si sentimentele sale. Copiii si nu numai , isi deblocheaza spontan propriile resurse, le constientizeaza si devin astfel propriii constructori ai personalitatii lor. Trairea unei stari afective pozitive, sentimentul unitatii cu ceilalti membri ai grupului dezvolta curiozitatea si dorinta de implicare in trairea unei noi experiente si mai ales deprinderea de autoanaliza. 
 

Servicii medicale Psiholog Dr. Cristea Monica - Cabinet psihoterapie

 • Promovarea unor activități de psiholterapie pentru optimizarea şi reechilibrarea comportamentală, afectivă şi cognitivă a persoanelor cu diferite tulburări emoționale
 •  Desfășurarea de activități de dezvoltare personală
 • Organizarea de cursuri pentru dezvoltare personală pentru diferite categorii sociale, atât pentru adulți, cât si pentru copii, în vederea oferirii de suport social pentru optimizarea și echilibrarea persoanei la nivel emoțional, cognitiv și comportamental;
 • Promovarea și acordarea intervenției psihologice pentru promovarea stării de sănătate mentală, a persoanei, fie ea adult sau copil;
 • Suport psihoterapeutic pentru copii cu nevoi speciale (spre exemplu prin oferirea terapiei individuale pentru copii diagnosticați cu tulburare din spectrul autist)
 • Organizarea unor grupuri de suport, pentru persoane aflate în dificultate (familie monoparentală, divorț, boală, etc);
 • Combaterea mentalitatilor si deprinderilor ce actioneaza negativ asupra dezvoltarii armonioase a tinerilor , practicile antisociale, autoizolarea, excluderea sociala;
 • Dezvoltarea de programe de informare a populaţiei
 • Realizarea de materiale de informare și prezentare şi facilitarea distribuirii lor către publicul larg pe toate canalele media
 • Desfășurarea de activitați editoriale (pliante, reviste, pagini WEB, etc.)
 • Atragerea de voluntari pentru campanii de promovare, informare şi pentru alte activităţi menite să ducă la realizarea scopului propus.

Date de contact: Dr. Cristea Monica - psihoterapie

 • Telefon: 0744 629 739
  Fax: Nespecificat
 • Cartier: Centru
 • Orar:
  • Luni - Vineri- 10:00 - 18:00
 • Adresa email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 • Adresa WEB: http://www.atthis.ro/
 • Adresa:
  • Str. Gheorghe Șincai, Nr. 16, Ap. 3, Cluj-Napoca